četrtek, 3. februar 2011

Športno-kulturni dnevi pred vrati

V tem tednu sem baziral v glavnem na stopnicah, lepih krožnih betonskih štengah, z dna v drugi ali tretji štuk, da se ti skoraj v glavi zvrti, gore-dole...pa nisem štel, kolikokrat. Pa včeraj 40 min v naravi, v klancih čez Kres in Hujsko. Miganja vse dni čez glavo dovolj, prav nobene potrebe, da bi še tekel.
Jutri je še en delovni dan, potem pa nekaj dni časa zase. Ja, tudi za ponedeljek sem si vzel frej, to bo skupaj štiri dni športno- kulturnih aktivnosti in prešernega razpoloženja, a brez konkretnega plana. Bo šlo bolj sproti.
Dogajalo se bo: že v soboto gre TF ponovno osvajat 55 kilometrsko Šentiljsko pot, ki je dovolj privlačna, da bi jo po slabih dveh letih spet lahko obdelal. Na kulturni praznik v torek se teče iz Kranja v Vrbo, menda 27 km. Lani sem tekel, vabljivo je, a bomo še videli.
Seveda je možnosti še veliko, če bo vreme tako, kot ga napovedujejo (lepo), bova morda obiskala kak hrib; za dokončanje zimske izvedbe Obhodnice Ratitovec imam časa še dober mesec in pol, morda se sliši veliko, a ob spremembi vremena se bo hitro izteklo; Velika Krpanova pot je pa tudi še vedno na čakanju.
Kakorkoli že, v prostih dneh bom moral nekako uskladiti svoje "divjanje" in družinsko življenje. Saj "boljša polovica" tudi rada gre na kak pohod, pa bova šla skupaj, malo počasneje, kar ima pa tudi svojo pomembno prednost: več vidiš in bolj doživiš tišino in lepoto narave. Malo tega, malo onega.

Ni komentarjev:

Objavite komentar