nedelja, 6. maj 2012

Vajen soliranja

Prvomajski prazniki 2012. Lep teden v Danjah, vsega po malem: malo smo delali (krompir itd., pa služba v četrtek in petek), malo počivali, pohajkovali, se družili in seveda tekli. Slednje v ednini. Solo.
Nedelja, torek in sreda so bili dnevi za "križarjenje". Trije dnevi, tri različne trase na širokem področju:  Sorica, Petrovo brdo, Soriška planina, Baško sedlo, Možic, Dajnarska planina, Ratitovec, Torka...nekaj po cestah, makadamskih in asfaltnih, nekaj po stezah. Užival sem.
Včeraj sva se vrnila v dolino. Popoldne sem šel na tek. "Nekaj kratkega" se je razpotegnilo. Nešteto točk, ko bi se lahko obrnil proti domu, pa sem se odločal za še!
Železniki- Prtovč, eden od cestnih vzponov, 7 km, 600 višincev, za začetek. Nadaljevanje po Loški planinski poti v Dražgoše, pa proti Mohorju, do vasi Topolje, potem po cesti v Selca in za Soro na izhodišče. Slabih 28 km + višinski metri. 

Še kaj zanimivega?
Ja, dan pred odhodom v Danje sva reševala sovo. Romana jo je našla nebogljeno sredi steze, še puhasto. Odkrila je, kje gnezdijo in sva jo dala nazaj v gnezdo, sicer bi jo kaj hitro našla kakšna lisica...Epiloga ne vem, upam, da je bilo potem vse OK.

Ni komentarjev:

Objavite komentar