sreda, 23. januar 2013

Go,go,go...

Nočna Hujska je bila aktualna decembra, dokler je bil še sneg. Po listju in koreninah je nevarna za kakšen zvin... pa novoletni odklop ...itd. Sedaj je spet sneg, spet so aktualni nočni vzponi. Klasična krožna trasa za 45 min, v soboto štart ob 22. uri, danes pa ob 19.uri, po prihodu iz službe: res je, če bi se takoj "razkomotil", se mi ne bi več dalo!
Pa da ne bodo samo črke: nekje na pol poti stoji smreka, pod katero že nekaj let zapored "neznani storilec" postavlja jaslice:

Lepo! Smreka stoji na trasi mojega povratka in če prideš z zadnje strani (in "malce hitreje"), jaslice kaj lahko zgrešiš. 

TEKAŠKE ZGODBE

Prva se je odvijala prejšno nedeljo s "tekaškim pohodom" TF legend iz Železnikov čez Ratitovec v Dražgoše (ki pa ni nova), novejša je tista, na katero sem naletel v ponedeljek:
Ko sva s sodelavcem službeno prišla k eni od naših strank, so mi v predsobi v oči padle Salamonove speedcrosske... "hobi deformacija"- oči se zasvetijo, debata na to temo...pa pravi (sicer mati 11-mesečne deklice), da vsak dan odteče 16 km!!!! Zase, za svoje veselje, svoj užitek, svoj odklop...tekme je pa seveda ne zanimajo. Oči na peclje, usta mi je pa zaprlo...

PLANIRAM NASLEDNJO TURO

Enkrat mesečno vsaj eno tako, 4 ure ali več...s prvo smo opravili prejšno nedeljo, naslednja naj bi izgledala takole: Začetek na igrišču Rovn (Selca), vzpon na Miklavža- spust v Dolenjo vas- Ševlje- vzpon na Mohorja- Sv. Jedert- Dražgoše- Prtovč- Železniki- Rovn (pizza). Dovolj dolga z veliko možnostmi skrajševanja (predčasnega zaključka) ali podaljševanja, po želji in sprotnem odločanju. Večinoma steze in poti, asfalta cca. 5 km...Najvišja točka (če grem celo) na Prtovču (dobrih 1000m), zato je za pozimi idealna, ker se izognem "pravim" zimskim gorskim razmeram.
Bom objavljal na Tekaškem forumu, če bi koga zanimalo. Hm, iz našega konca žal zaenkrat še ni nobenega za take žurke...

PRIPOROČILO

 1)Slušalke na ušesa (v vsesplošni slovenski fovšiji sosedom ne bomo privoščili užitka), glasnost na 11/10 in gasa

Odgovor, zakaj ne grem na Slasha, je jasen: KER JE DOLGOČASEN! Ni zvoka!
Še bolje je, če so to tekaške slušalke nekje v naravi.




LP




Ni komentarjev:

Objavite komentar