sobota, 17. maj 2014

5. KBK, 17. maj 2014




Športni dan
Ne, da danes ne bi imel drugega dela, ampak to vedno počaka, pa še Romana je imela delovno soboto, zato sem se zjutraj odločil, da se zapeljem v Kopačnico (Poljanska dolina) na 5. izvedbo teka iz Kopačnice na Blegoš in nazaj (KBK). Bil sem na prvi leta 2010, kasneje pa ne več. Proga je težka z veliko višinsko razliko (dobrih 1000m), letos je bila zaradi posledic žledoloma v enem delu "speljana naokrog" in je bila za skoraj 1km daljša, vendar je trasa dovolj lepa in organizacija dovolj dobra, da je v Kopačnico privabila 160 tekačev.
Veliko je bilo ugibanja, kako se obleči, vreme je bilo oblačno in ne prav posebno toplo, za višino 1500 m je bila napovedana temperatura okrog 5°C, po drugi strani pa se pri teku hitro ogrejemo...torej kako, da ne bo premalo in ne preveč. In res: na vrhu je ob mrzlem severnem vetru celo malce naletaval sneg. Kljub tej kratkotrajni osvežitvi sem se odločil prav: kratke hlače in majica s kratkimi rokavi.
Tek po pričakovanju: gor v klanec nikamor, dol je pa potem kar letelo. Čas 1:37:23 zaradi sprememb proge ni primerljiv s tistim iz leta 2010, takrat je bil bolšji za celih 10 minut.
Zmaga spet Aliču, ostalo v rezultatih na zgornji KBK povezavi.
Čestitke vsem!

Pušeljc gorskih tekov 
Lani prvič, letos ponovno. Današnji tek KBK je bil prvi od štirih v Pušeljcu gorskih tekov 2014, drugi bo čez tri tedne na Ratitovcu, sledi GM 40, zadnji cvet v pušeljcu pa najdete septembra na teku iz Podbrda na Črno prst.
Ste videli danes novo zastavo pušeljca? Lepa je, grb na modri podlagi...eto, imel sem digitalca s sabo, pa nisem naredil nobene fotke, sicer bi jo lahko nalimal, tako pa... grb z lansko letnico...





Popoldanske športne aktivnosti
Kot sem že zgoraj omenil, naše društvo AD Železniki  8. junija organizira 19. gorski tek na Ratitovec, drugi tek v pušeljcu, ki šteje tudi za slovenski pokal v gorskih tekih. Danes smo označevali traso teka iz Železnikov do Prtovča, nadaljuje se po levi markirani poti čez Poden do koče na Ratitovcu, ta del pa bo označen v naslednjih dneh. In če dopoldne nisem naredil nobene fotke (bilo je pa dovolj fotografov, tako da me za kakšno KBK fotogalerijo ne skrbi), sta tule dve popoldanski.



Ni komentarjev:

Objavite komentar