nedelja, 15. junij 2014

25. Mošenjski tek (14.junij 2014) in Gorenjski pokal 2014

Lahko rečem, da je Mošenjski tek nekaj posebnega. Organizatorji so se leta in leta vztrajno prebijali skozi vse probleme organiziranja tekaških prireditev, mnoge od njih so bile povezane s traso proge (zadnja leta zaradi avtoceste), ki je tako večkrat doživljala spremembe...Sposobnost prilagajanja spremembam je verjetno eden glavnih dejavnikov, da je prireditev po 25-ih letih še vedno tu, trasa proge je klub avtocesti še vedno lepa, malce razgibana...skratka všečna. Čestitke organizatorjem!
Otroški teki so potekali v suhem vremenu, malo pred štartom odraslih je začelo rositi, tako smo med tekom imeli nemoteče vodno hlajenje, po teku pa so pipice spet zaprli in je razglasitev lahko potekala zunaj.

Brskam po podatkih...je mogoče, da sem v Mošnjah zadnjikrat tekel leta 2008? Kaže že tako. Sicer sem bil večkrat na mošenjskem teku, kot zanimivost pa lahko povem, da so bile Mošnje kraj moje prve rekreativne tekme davnega 1. maja 1995, ampak to je bil gorski tek na Dobrčo s štartom v Mošnjah.
Tek šteje za gorenjski pokal, tule so rezultati mošenjske in ostalih tekem in tudi vse ostalo o pokalu.

Moj tek?
Zelo na kratko bi lahko rekel: kolikor vložiš, toliko dobiš! 60 do 80 km na mesec je pač veliko premalo. Sicer je pa to tipično zame: potem se pa v trenutku odločim, da grem nekam silit telo v nekaj, česar ni vajeno. Trpljenje, četudi samo 8 km.

V Gorenjskem pokalu
so do konca še štiri tekme, nadaljuje se 24. avgusta v Dovžanovi soteski in 31. avgusta s tekom na Dražgoško goro, sledi še Sorica in zaključek v Šenčurju.






Ni komentarjev:

Objavite komentar