nedelja, 29. marec 2015

En majhen delček trase Ultra pušeljca



Celotna trasa Ultra Pušeljc Traila (UPT) meri dobrih 100 km, večji del mi je znan, torej del iz Podbrda preko Črne prsti v Hudajužno in na Porezen (trasa Gorskega maratona štirih občin ), tudi od Porezna na Črni vrh sem večkrat šel, del s Črnega vrha v Kopačnico mi ni znan, vzpon iz Kopačnice na Blegoš poznam s teka KBK, nadaljevanje skozi Martinj vrh do Ojstrega vrha, spust v Železnike, vzpon na Ratitovec (med Podlonkom in Prtovčem se priključi na traso teka na Ratitovec in ji sledi do koče) ter naprej na Soriško planino in do cilja v Podbrdu so pa itaq "moji" tereni. No ja, ne čisto vsi. Povezave Martinj vrh- Ojstri vrh sem bolj podrobno raziskoval šele sedaj, v času priprav na UPT. In danes dopoldne sem ta del šel še enkrat, namesto treninga. Avto sem parkiral slab km od trase, na Golici, tekel sem do šole v Martinj vrhu (tam bo ena od okrepčevalnic) in nazaj.

Naj govorijo slike
Prve tri so z izhodišča na Golici (izhodišče tudi za krajši vzpon na Sv. Miklavž). Za UPT je zanimiva tretja...
Ostale razvrščam v smeri UPT, torej od šole v Martinj vrhu naprej, čeprav sem slikal, ko sem šel tja.





Pogled proti Ojstremu vrhu in Martinj vrhu, levi hrib je Koprivnik, izza njega sramežljivo kuka Blegoš.  Če pogledamo še samotno hišo na desni, trasa gre mimo nje in se čez travnik pod njo spusti v Studensko grapo in Železnike.


































Soriška planina, Kobla, Črna prst...daleč so....
Tudi Porezen, ki se vidi tam zadaj, še bel, je že daleč za nami




Ratitovec. Ena točk, ki nas na trasi še čakajo, čez..?





V tem križišču trasa zavije levo proti Ojstremu vrhu, jaz sem šel tja, odkoder sem prišel, na Golico. Slab km naravnost.


:::

nedelja, 8. marec 2015

4. kokoš trail 2015

Čeprav sem se zadnjič  malce bal, kako bo, mi je danes vendarle uspelo varno spraviti kokoš pod streho.
Že lansko leto sem pisal o hitrem porastu števila tekačev na tej tekmi, letos je daljšo progo končalo 488 udeležencev + 89 na krajši, 8 km progi.
Slovenskih tekačev je bilo že po tradiciji veliko, tudi nekateri naši najboljši gorski tekači, žal pa so prav nekateri izmed teh imeli  nekaj smole "z orientacijo" v zadnjem delu in so jih dodatni metri porinili po lestvici navzdol. Zmagovalec je bil vendarle naš (Mitja itaq)pa tudi pogled na prvih 15 je lep; pri ženskah pa naše prve tri, 8 med prvih 10... Čestitke vsem!
Rezultati !

Tekma
Tole je bila menda četrta izvedba tega teka, jaz sem bil tretje leto zapored. Ne vem, kako je bilo prvo leto, jaz sem v treh letih doživel tri različne trase. Letošnja je bila kontra krog lanske, pa ne bom rekel, da tudi tukaj ni bilo nekaj sprememb. Se mi je včasih dozdevalo, da "tale del smo pa lani šli v isto smer". Toliko je enih steza, prehodov...da pravzaprav po treh letih še vedno nikoli nisem vedel, kje sem in kam grem. Trasa in tereni so zelo lepi, zato se vračam...čeprav se sčasoma tega naveličam in drugo leto se bom spet težko odločal, če ni bilo morda trikrat dovolj.
Danes je bilo sicer lepo, sončno vreme, ampak ko smo se malo pred deveto pripeljali v Bazovico, je bilo 4°C, veter pa nas je skoraj premikal. Kaj obleči za tek? Potem smo šli dobro oblečeni na ogrevanje in smo ugotovili, da je v gozdu in zatišnih legah veliko bolj mirno. Pravzaprav je nogometno igrišče, kjer je bil center dogajanje, še najbolj izpostavljen. Torej ne bo problema.

Slike si bom sposodil iz FB strani organizatorja.

Moj prvi tekmovalni tek po dobrih petih mesecih (5. oktober, tek nove generacije na Sorškem polju) na kratko: ni dinamita! Brez razglabljanja kako in kaj ter zakaj...

Ena z razglasitve


Majhen delček "slovenske odprave"



Se vidimo in LP, vencelj