nedelja, 20. september 2015

SLO trail 100, 18.9.-20.9.2015

V prejšnjem zapisu sem obljubil poročilo s traila, ki se na treh razdaljah, 50 km, 100 km in 100 milj, odvija ta vikend s središčem dogajanja v Postojni...Jaz sem se včeraj udeležil tekmovanja na najkrajši razdalji. Dobrih 52 km dolga pot s skoraj 2200 m višincev nas je vodila s starta v Predjami do naselja Podkraj, mimo turistične kmetije Abram do Vojkove koče na Nanosu, sledil je res strm spust v Veliko Ubeljsko (na razmočenem terenu bi bil ta spust lahko zelo problematičen) in potem še relativno ravninski del do cilja v Postojni.
Na startno mesto v Predjami nas je prepeljal organizator. Dobrih 20 se nas je ob 10.uri podalo na pot. Sama trasa je zelo tekaška, do Abrama v glavnem makadamska cesta, potem planinske poti do vrha in na spustu, zadnjih 15 km pa večinoma makadam in poljske poti. Ne vem, kaj je botrovalo moji odločitvi, da grem s palicami, ampak sedaj (in tudi že med tekmo) ugotavljam, da so bile kar malo odveč, brezpotreben tovor.
V delu med Podkrajem in Abramom sta se trasi 50 km in 100 milj prekrivali, vendar v obratni smeri. Tam sem srečal Ivija, zmagovalca na 100 milj, ki je hitel proti Podkraju in cilju v Postojni.
V Veliko Ubeljsko sem pritekel na 3. mestu, a brez volje, želje in energije za grizenje, za "borbo do konca". Tistih 15 km (skoraj) ravnine bi mi v kakšni drugi situaciji ustrezalo, tokrat ne. Pa vendar sem s končnim rezultatom 5 ur 43 minut in s 5. mestom absolutno ter 2. mestom v kategoriji (40-59 let) zelo zadovoljen, je več od pričakovanj.
Seveda sedaj razmišljam, kako bi se lahko "nafilal" z energijo za zadnji del. "Cukra" sem imel čez glavo dovolj, mi sploh ni več pasal. Morda je pravi odgovor v sendviču s suho salamo ali pršutom, Na okrepčevalnicah sem salamo videl, ne vem, zakaj ne tudi vzel...

Uradni rezultati so tule, slike pa na FB strani organizatorja.

Čestitke vsem tekačicam in tekačem!!

S Starta v Predjami:







četrtek, 17. september 2015

Številka 222, Nevidne meje in slaba magija

222

Jutri ob 12. uri bo v Postojni start daljših razdalj (100 km in 100 milj) SLO trail 100, nam, "softičem" na krajši 50 km razdalji pa so dali še eno mirno noč in startamo v soboto ob 10. uri v Predjami. Jutri je itak še služba, v soboto bo pa šlo zares. Čeprav najkrajša, (dobrih) 50 je še vedno 50 in razdaljo je treba vzeti resno ne glede na to, da je "cici". 222 je moja startna številka.

Nevidna meja
 je naslov druge knjige Kiliana Jorneta, ki je pred kratkim izšla v slovenščini in je tudi že obogatila mojo knjižno polico...pravzaprav nočno omarico, dokler ne bo prebrana. Sem šele na strani 28 in že presega moja pričakovanja. Ja, to je bistveno več kot pa zgolj še eno tekaško branje.
Naj si dovolim samo en citat:

"Kajti plezanje po gorskih vrhovih je s tržnega zornega kota, ki dandanes vlada svetu, popolnoma nekoristno; tam zgoraj ne bomo našli nič materialnega, a v duhovnem pomenu bomo našli popolnoma vse."

Bad Magic

Netekaško, ampak zame pomemben del življenja.
22. studijski album Bad Magic britanske skupine Motorhead z legendarnim 69-letnim (decembra 70!) Lemmyem na čelu je izšel 28. avgusta in danes je že grmelo... Komad z Brianom Mayem (Queen) na kitari, pa odlična priredba Sympathy for the devil...Če sem za Aftershock rekel, da je odlična, kaj naj rečem sedaj. Fenomenalno, sveže, udarno...pravi rock˙n˙roll!


To zaenkrat, sledi poročilo po tekmi...

LP

:::

nedelja, 13. september 2015

5. Groharjev tek v Sorici, 12. 9. 2015

Včeraj sem se drugo leto zapored udeležil 8 kilometrskega Groharjevega teka v Sorici na lepi, razgibani progi...stalno gor dol z vmesnimi ravninskimi vložki, ko se začne vzpon, veš da ni dolg, prav tako je s spusti in take proge so mi všeč. Vreme je bilo za razliko od lani, ko je cel teden in tudi na dan prireditve deževalo, tokrat lepo, sončno z malce vetra. Tek šteje za Gorenjski pokal, letos je bila to celo zaključna prireditev za leto 2015.
 Žal je udeležba na pokalnih tekih že nekaj let v upadanju, včerajšnjemu teku v Sorici se je verjetno poznal tudi dopoldanski tek na Brdu. Jaz imam o tem svoje mnenje, jasno je, da imajo "majhni" vse tisto, kar imajo "veliki", s tem, da "velikim" običajno manjka prijetne domačnosti, kakršno običajno najdemo na "vaških dirkah"...in pravkar berem, kako na "velikem" Brdu varnostnik ni pustil na prizorišče spremljevalke s koker španjelom,..to pa je primitiven odnos, ki mi dvigne pritisk in t.i. "veliki" teki me (nekaj časa) ne vidijo več.
 Kakorkoli že, z včerajšnjo Sorico sem zelo zadovoljen, tudi s svojim tekom in če bo vse v redu(mislim zdravje pa to...), se bom še vračal.

 Kratka analiza mojih zadnjih dveh tekov, prejšnji teden Črna prst, sedaj Sorica. Seveda sta progi povsem različni in neprimerljivi, a pokazalo se je: v klancih sem bil vedno slab in tukaj ni nobenih pozitivnih sprememb, ne glede na to, kaj počnem. (Relativna) ravnina mi gre veliko bolje, sicer glede na moje treninge, sestavljene v največji meri iz službenega "stopniščanja" in pretečenih slabih 100 km na mesec (večinoma v klancih brez česarkoli, kar bi bilo podobno treningu hitrosti) moje tekmovalne predstave niso ravno bleščeče, ampak "kopriva ne pozebe" (se je včeraj nekdo slikovito izrazil). Bila je pa včerajšnja tekma moja tretja v zadnjem času in mislim, da tole tekmovalno dihanje "na škrge" že daje rezultate.

Tule so rezultati, včerajšnji in skupni za pokal!


:::

sobota, 5. september 2015

22. tek iz Podbrda na Črno prst, 5. september 2015

Višinska razlika1320 m
Trajanje/dolžina6,3 km
Podatki, ki nakazujejo pravi gorski tek. Za večino hojo, z namenom priti v najkrajšem času iz Podbrda do koče na Črni prsti. Tek s tradicijo, ki tudi v bolj vprašljivem vremenu še vedno privabi dobrih sto tekačev (87+17)
Skoraj nerodno mi je povedati, da sem se tega tako legendarnega teka danes udeležil šele drugič. Prvič je bilo 7. avgusta 2004 na malce spremenjeni progi: tek je takrat štel tudi za slovenski pokal v gorskem teku.
Sedaj je tek skupaj z KBK, tekom na Ratitovec in GM40 vključen v Pušeljc gorskih tekov in letos sem bil 1/33 tekačev udeležencev  vseh štirih tekov. Današnji razglasitvi rezultatov je sledil zaključek in podelitev nagrad uspešnim nabirateljem gorskih rožic. Pa naslednje leto spet, začne se s KBK!

S svojim vzpenjanjem sem čisto zadovoljen, rezultat pa sorazmeren treningu. Organizacija teka odlična, sadna kupa na vrhu, hrana po mojem okusu v dolini (ajdovi žganci in jota so zakon!), dobra družba...
Nekaj fotk je že objavila Valentina na Tekaškem forumu, nekaj jih še pričakujem, prav tako tudi rezultate.

Nekaj poročil in fotk ter rezultati na Tekaškem forumu! Klikni!

LP, vencelj


:::