nedelja, 14. januar 2018

Zimski trail na Belo peč...

 Skozi teden ne tečem, zato pa konec tedna rad izkoristim za kak krog. Prejšnjo nedeljo sem izkoristil za "romanje" štirih cerkva, tokrat sem iskal krožno trail varianto, ki bi nekako zajela tudi Dražgoše...pri tem mi je pomagal Marko z idejo, da bi bila ena od točk tudi

Bela peč nad Podblico

Kratek opis  in fotke, kakršnih danes zaradi vremena ni bilo mogoče narediti. V lepem vremenu so s skalnega roba zelo lepi razgledi.

 Z Markom sva si bila enotna, da pohoda iz Železnikov čez Ratitovec v Dražgoše tokrat ne bova ponavljala, iskala sva nekaj novega, ravno pravšnjega za nedeljsko dopoldne in to tudi našla:

Iz Železnikov sva se ob 7. uri zjutraj podala za Soro do Selc, po asfaltu do konca Selnice, nato pa sva sledila oznakam za "Brezje". V tem delu se pot vzpenja in po slabi uri teka/hoje (od doma) sva prečkala pešpot, ki vodi od cerkve Sv. Jedrti proti Mohorju.




Nadaljevala sva proti Podblici ter nad vasjo prispela na cesto Jamnik- Podblica (Kranj). 

Podblica, na hribčku zadaj je jamniška cerkev

Po cesti sva šla do križišča Podblica- Jamnik (Kropa)- Dražgoše, nato pa še slabih 500 m (po oceni) proti Jamniku do poti, ki vodi na Belo peč (opis poti na zgornjih povezavah).


Tukaj so bile razmere malce bolj zimske, nekaj stopinj hladneje, sneg pa je zadnja odjuga krepko pobrala. Največ beline oz. zimskega vtisa je dajala malenkost snega, ki je padel danes zjutraj.

Bela peč
 Z Bele peči sva šla po gozdni cesti in se spustila mimo Bičkove skale v Dražgoše.




 Ja, zgoraj je bilo danes občutno hladneje. In ponovno so bili na udaru prsti na rokah...zanimivo, tako kot tudi lani, na sicer krajši poti, v lepšem, ampak hladnejšem vremenu. Danes sicer ne vem, koliko je kazalo na višini 1100 m, zjutraj je bilo v Železnikih +1°, v Sorici pa -4°C...
 Ogrela sva se v brunarici, z razgibavanjem in masažo mi je uspelo "oživeti" prste, nato pa sva s spustom skozi Rudno v Železnike zaključila današnji cca 20 km krog.

Sports tracker

LP




Ni komentarjev:

Objavite komentar